איך נבחן פרילנסר טוב לקידום אתרים
[av_author]
[sc_post_category]
[av_breadcrumbs]
אחרי שמצאתם פרילנסר טוב לקידום אתרים וסגרתם את העסקה מולו תוכלו לבצע בדיקות נוספות תוך כדי תהליך הקידום כדי לוודא שהבחירה שלכם הייתה נכונה. מאחר ולוקח זמן לראות את התוצאות של הקידום (חצי שנה במינימום לרוב) ביצוע של הבדיקות הבאות יכול לתת לכם הרבה שקט נפשי עד שדירוגים הגבוהים בדף תוצאות החיפוש יגיעו.
[thumbnail]
הטעות הנפוצה של 70% מבעלי העסקים
רוב הלקוחות, בייחוד בחודשים הראשונים יבדקו האם יש התקדמות של האתר מבחינת המיקומים והכניסות ואם הם יראו שאין שינוי יקבלו את הרושם שהמקדם כלל לא עושה את העבודה שלו, אך זוהי הנחה לא נכונה. קידום אתר אורגני זהו תהליך שלוקח כמה חודשים עד חצי שנה עד שמתחילים לראות תוצאות, וגם אחרי החצי שנה הזו יש עוד כמה חודשי עבודה בכדי לראות תוצאות משמעותיות יותר. למעשה זהו תהליך ארוך מאוד כך שהיצמדות לנושא המיקומים לאחר חודש או חודשיים של עבודה טעות דיי יסודית בהבנה של התהליך. איך נבחן מקדם אתרים פרילנסר תוך כדי עבודה תוך כדי הקידום
דוחות החודשיים – המפתח שלכם להבנת ההתקדמות
רוב מקדמי האתרים נוהגים לעבוד עם לקוח במשך כמה חודשים כאשר אחת לחודש הוא שולח דוח המפרט את מצב האתר, את ההתקדמות שלו ביחס לחודש הקודם ואת הפעולות שבוצעו באתר בכדי לקדם אותו.
האם אתם מבינים את דוחות הקידום?
בדקו את הדוחות שנשלחים אליכם ובדקו כמה הם מובנים. כלומר, אם אינכם מבינים את נתונים שנשלחים אליכם, זהו לא דוח טוב מספיק. במצב הזה פנו אל המקדם שלכם ובקשו ממנו הסברים לגבי כל מושג שאותו אתם לא מבינים עד שתתבהר לכם התמונה הגדולה. מאחר ואתם תעבדו מול מקדם אתרים פרילנסר ולא מול חברה גדולה, יהיה לכם קל הרבה יותר להגיע לתקשורת ישירה איתו בלי בירוקרטיות בדרך. אם בכל זאת אתם מתקשים לקבל הסבר כזה, בין אם כי המקדם מורח אתכם או מספק הסברים חלקיים, חשבו שוב על המשך העבודה איתו בסוף התקופה
האם הדוחות אמינים?
מעבר לכך בדקו את הדוחות אל מול התוצאות בפועל. כלומר תסתכלו על המיקומים שמראה הדוח ששלח המקדם ועל המיקומים בפועל כאשר אתם מחפשים את האתר בגוגל (רק אל תשכחו לבצעו חיפוש מגלישה בסתר) ולראות אם ישנה התאמה בין נתוני הדוח לבין המיקומים בפועל. ישנה אפשרות שכמה ביטויים בודדים יראו מיקומים אחרים עקב תנודות טבעיות במיקומים אבל הרוב חייב להיות חופף למה שהדוח מראה וזו אינדיקציה טובה לאמינות של הדו"ח
בנוסף לדוחות, ישנם שני פרמטרים עיקריים בקידום הם כתיבת מאמרים שוטפת והוצאת קישורים מאתרי נישה.
קישורים
פרמטר שני הוא קישורים. הוצאת קישורים זה תחום שלם בקידום אתרים עם הרבה מאוד משתנים ופרמטרים שקובעים את איכותו של הקישור ואת היכולת שלו לעזור בקידום האתר. כאשר אתם מקבלים את הדוח וודאו שיש פירוט על הקישורים שהוצאו עבורכם בחודש האחרון.
בדיקת התכנים
למרות שהמקדם אחראי על קידום האתר והוא נכנס אילו יותר מכם בשביל לבצע את עבדותו, עדיין מדובר על האתר שלכם ושל העסק שלכם ולכן כדאי תהיו עם אצבע על הדופק. כנסו לאתר במקביל לקריאת הדוחות ובדקו את התוכן שמועלה לאתר. בדקו שזהו תוכן איכותי שנותן ערך לגולשים שנכנסים לאתר ולא סתם טקסט חסר משמעות. זה לא שצריך לגלות את אמריקה לגולשים שלכם בכל מאמר, אבל גוגל בוחן את התנהגות הגולשים כאשר הם נכנסים למאמר בכדי לקרוא אותו ומודד את זמן השהייה שלהם בדף, האם הם גללו אותו למטה, האם הוא יצאו מיד לאחר שנכנסו ועוד. כתיבה של תוכן טוב לאתר שנותן ערך יגרום לגולשים להישאר ולקרוא וליסמנו לגוגל שזהו מאמר ששווה עבורכם דירוג יותר גבוהה.
התקשורת השוטפת
מעבר לדוחות שימו לב לתקשורת השוטפת בינכם לבין המקדם שלכם. האם הוא זמין לכם ועונה על שאלות והאם הוא מוכן לספק לכם מידע מעודכן כאשר אתם מבקשים אותו. במידה ואינכם מצליחים ליזום את התקשורת עם המקדם בעצמכם נסו לשים לב כל כמה זמן הוא יוצר עימכם קשר מיוזמתו. לרוב, המקדמים שהכי "מנג'סים"והכי יושבים לכם על הראש הם גם אלה שמראים הכי הרבה אכפתיות מהפרוייקט שלכם ומהרצון שלהם על כך שתצליחו ותתברגו במקומות טובים.
מתעניין בקידום אתר ? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית איתי לגמרי בחינם !
בוא נגלה איך נוכל לקחת את העסק שלך כמה צעדים קדימה.