מחקר מילות מפתח בגוגל

מחקר מילות מפתח בגוגל

מחקר מילות מפתח היא התחנה הראשונה וההכרחית ביותר בכדי לבצע קידום אורגני לאתר באופן יעיל. זוהי למעשה הדרך להבין מה הלקוחות מחפשים, כמה קשה ההתברגות בעמוד הראשון ואיזו אסטרטגייה ראשונית כדי לאמץ בכדי לראות תוצאות. המטרה היא לגרום לגוגל להבין שהאתר מכוון לנושא ולקהל יעד מסויים – באמצעות מחקר נכון וממוקד נוכל להשיג אותה.

מחקר מילות מפתח על ידי מקדם אתרים שמביא תוצאות!

  • ניסיון רב ותוצאות מוכחות

    5 שנות ניסיון בקידום אתרים, גם בשוק הישראלי וגם בשוק הבינלאומי. אין משהו בעולם קידום האתרים שלא ראיתי.

  • ניסיון בייעוץ ובהדרכה

    יועץ למגוון עסקים, קטנים וגדולים, בשוק הישראלי ומתן הרצאות והדרכות לבעלי אתרים בתחום הקידום האורגני

  • תקשורת ישירה

    אני שם דגש עצום על שירותיות, יחס אישי ושקיפות מלאה אל מול הלקוחות שלי.

מקדם אתרים פרילנסר

מתעניין בבנייה או קידום האתר שלך? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נוכל לקחת את העסק שלך כמה צעדים קדימה.

שירות מחקר מילות מפתח – מה הוא כולל?

  • מציאת כל הביטויים הרלוונטיים והתאמת ביטוי לכל עמוד באתר

    מחקר מילות מפתח כולל מציאת כל ביטויי החיפוש הרלוונטיים בתחום בדגש על השירותים הספציפיים שהעסק מציע. בנוסף, מאחר ומומלץ לחלק את מילות המפתח לפי העמודים הקיימים באתר (ביטוי אחד לפחות לכל עמוד) המחקר כולל המלצה לאיזו מילת מפתח כדאי לשבץ עבור כל עמוד שירות קיים באתר וגם עבור עמודים עתידיים שיש כוונה לפתוח.

  • בנק נושאים לכתיבת מאמרים

    מאחר וגם בלוג הוא חלק שאסור לוותר עליו, השירות כולל בנק של מינימום 30 נושאים לכתיבת מאמרים, כמות שיכולה להפסיק בקלות לשנה שלמה בה כותבים מאמר אחת לשבוע-שבועיים.

  • נתונים מלאים על נפחי החיפוש ורמת התחרות

    מחקר מילות המפתח נעשה באמצעות כלים מתקדמים שמוציאים נתונים מדוייקים על מילות המפתח. בניגוד לgoogle keyword planner שמעניק מידע חלקי בלבד על נפח החיפושים ומדדי תחרות שנוגעים יותר לקידום הממומן ופחות לקידום האורגני, כלים כמו ahrefs וMangools עוזרים לקבל מידע יותר מדוייק על מילות המפתח ומידע על המתחרים בשוק.

  • דוח מפורט ופגישת הדרכה

    דוח על מחקר המילים מכיל את כל הנתונים הנחוצים – ממוצע החיפושים החודשיים לכל ביטוי והערכה על רמת התחורתיות. בנוסף, הדוח מכיל מקרא והסבר על איך לתרגם נתונים אלו לתוכנית עבודה בפועל בהתאם לזמן ולמשאבים שיש לבעל העסק בנוסף לעוד טיפים ותובנות שעלו מהמחקר.
    לבסוף נקבעת שיחת ייעוץ בה מקבלים הסבר מפורט על הדוח, על תהליך המחקר שהתבצע ועל הדוח שנשלח עוד קודם. פגישה זו היא גם הזדמנות הטובה להציג את השאלות שעולות מהדוח ועל הדרך בה כדאי להתחיל את תהליך עבודת הקידום.

שירות מחקר מילות מפתח – למי זה מתאים?

השירות מתאים לבעלי עסקים לפני הקמת אתר אינטרנט או בימים הראשונים לאחר ההקמה שמעוניינים להתאים אותו לגוגל אך אינם יכולים בהכרח יכולים לשאת בתשלום החודשי הקבוע עבור שירותיו המלאים של מקדם אתרים. לאותם בעלי עסקים כדאי גם להיות בעלי הבנה בסיסית של תחום קידום האתרים בכדי שתהיה להם היכולת לתרגם את המחקר באתר בפועל.
מומלץ מאוד לשלב שירות זה עם אופטימיזציה חד פעמית בכדי להכין את האתר באופן מלא כך שיהיה מותאם לגוגל ובכדי שכל עמוד יהיה מותאם למילת החיפוש

מחקר מילות מפתח – למה זה חשוב?

המטרה הבסיסית של קידום אורגני בגוגל היא להגיע לעמוד הראשון בכדי לראות תנועה שמגיעה לאתר. כמו שציינתי במאמר על איך גוגל עובד, בהנחה שמתבססים רק על ערוץ הקידום האורגני ולא משלבים אותו עם קידום ממומן בגוגל, בפייסבוק או ערוצי פרסום אחרים, הגעה לעמוד הראשון היא אבן הבוחן הקריטית לקידום. עם זאת, גם הגעה אל העמוד הראשון לוא דווקא תספיק אם הביטויים שעליהם האתר מקודם אינם ביטויים הנכונים. כלומר, עוד לפני שמתחילים לבצע את הקידום בפועל חייבים לוודא שמקדמים על ביטויי מפתח רלוונטים שאותם הגולשים מחפשים. בכדי להשיג זאת יש צורך בביצוע של מחקר מילות מפתח.

בחירה חכמה של ביטויי החיפוש שעליהם האתר יתמקד

כשמדברים על להגיע לעמוד הראשון בגוגל חשוב גם לשאול "באיזה ביטוי בדיוק אנחנו מגיעים לעמוד הראשון" מאחר ויש הבדל עצום בין ביטוי חיפוש גם כאשר מדובר על אותו תחום עיסוק. אם ניקח לדוגמא חנות תכשיטים או טבעות יהלום שהקימה אתר ומעוניינת לקדם אותו, יהיה חשוב לבחור את ביטויי המפתח שעליהם יש כמות חיפושים משמעותית. אם האתר יצליח להגיע לעמוד הראשון בביטוי טעות אירוסין – ביטוי שעליו יש מעל ל-17000 חיפושים בכל חודש (בפעם האחרונה שבדקתי), לבין אם הוא יצליח להגיע לעמוד הראשון על הביטוי "טבעת אירוסין מרובעת מזהב לבן" – שעליו יש 10 חיפושים בחודש, ברור שבמקרה הראשון יגיעו הרבה יותר גולשים אל האתר. כמובן שאפשר להגיע לעמוד הראשון בשניהם, אבל בסופו של דבר הרצון להגיע לעמוד הראשון בגוגל הוא לא התחנה הסופית אל הגולשים והלקוחות אלא תחנת ביניים. אם הגולשים לא מחפשים את הביטוי שעליו האתר מגיע לעמוד הראשון ואפילו למקום הראשון, אין בכך שום תועלת. לכן חשוב לבחור את הביטויים הנכונים, כאלו שיש להם מספיק "בשר" או נפח חיפושים מספיק גדול, ובהם למקד את המאמצים להגיע לעמוד הראשון.

תחרותיות – הצד השני של מחקר ביטויי המפתח

לאחר שמאתרים ביטויי מפתח עם כמות חיפושים גבוהה חשוב גם לדעת מהי רמת התחרות עליהם. כפי שציינתי במאמר שלי על מחקר מתחרים לבניית אתר העמוד הראשון בגוגל מכיל עשרה מקומות בלבד, ואלו שיזכו לאכלס את עשרת המקומות האלו הם עשרת האתרים שגוגל מוצא כהכי איכותיים והכי רלוונטים לביטוי החיפוש. אם כל עשרת המקומות הראשונים תפוסים על ידי אתרים שמשקיעים המון משאבים בקידום, לאתרים שאין את היכולת להשקיע לפחות באופן זהה לא תהיה אפשרות להתחרות. אם ניקח לדוגמא את עולם הביטקויין והמטבעות הוירטואליים, יש הבדל עצום ברמת התחרות על ביטוי כמו "מסחר בביטקויין" שזהו ביטוי חיפוש עם רמת תחרות גבוהה במיוחד לבין הביטוי מסחר במטבעות וירטואלים. מדובר כאן פחות או יותר על אותו הרעיון אך הביטוי מסחר בביטקויין הוא ביטוי עם תחרותיות מאוד גבוהה. מתחרים עליו חברות שמשקיעות הון עתק בקידום האתר שלהם, יש להם צוותים ומחלקות שלמות של מקדמי אתרים מתעסקים בזה. הם פותחים בלוגים, מעלים תכנים, מפרסמים את האתר ועושים עוד פעולות אך ורק בכדי לקדם את האתר על הביטוי הזה. לעסק שאין תקציב מספיק גדול, אין את אנשי הצוות שיוכל להעסיק, ובגדול מתבסס על קידום אתר בחינם אין כל סיכוי להגיע לעמוד הראשון בביטוי זה. מנגד, על הביטוי "מסחר במטבעות וירטואלים" הוא דווקא יוכל להתחרות שכן עליו אותם חברות גדולות לא מתמקדות.

לכן, חשוב לבחור בביטויים שיש להם נפח חיפוש שיוכל להפוך בבוא היום גם לתנועת גולשים לתוך האתר, וחשוב שאלו לא יהיו ביטויים עם תחרות גובהה במיוחד בכדי שנוכל בהשקעה סולידית יחסית של מאמץ וכסף (כל אחד לפי יכולותו) להגיע לעמוד הראשון בגוגל.

מתעניין בבנייה או קידום האתר שלך? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נוכל לקחת את העסק שלך כמה צעדים קדימה.

השילוב בין כמות חיפושים ורמת תחרות

באופן טבעי ישנה התאמה בין כמות החיפושים לרמת התחרות. בהרבה מקרים ביטויי שיש עליו כמות חיפושים גבוהה יהיה עם רמת תחרות גבוהה ולהפך. עם זאת, לא מדובר על כל המקרים, ובמחקר מעמיק ניתן יהיה לגלות ביטויים נוספים שבהם אין את ההתאמה הזו.
אם נעמיד את שני הפרמטרים שציינו על צירים כאשר ציר אחד מסמן את כמות החיפושים החודשית שיש על ביטוי מסויים וציר השני את רמת התחרות על הביטוי נוכל לקבל הבנה על סוג הביטויים עליהם כדאי להתמקד. אני קורא לזה דירוג הכדאיות של הביטוי
דירוג הכדאיות יראה פחות או יותר כך

במקום הראשון – כמות חיפושים גבוהה ורמת תחרות נמוכה – אלו ביטויי זהב, בשפת העם "בוננזה", הזדמנות שעדיין אף אחד עוד לא ראה וכדאי מאוד להתמקד ולקדם עליה. כמו שניתן לנחש, ביטויים כאלו הם לא כאלו נפוצים.
במקום השני – כמות חיפושים גבוהה ותחרות גבוהה, וכמות חיפושים נמוכה ותחרות נמוכה. כאן כבר העניין מעט יותר מורכב ותלוי ביכולות ובמשאבים. במידה ויש הרבה כסף , יכולת לגיוס אנשים ואורך רוח עד לקבלת התוצאות כדאי להשקיע בביטויים עם חיפוש גבוהה ותחרות גבוהה. אני קורא לביטויים אלו ביטויי פסגה, שכן הם דורשים המון השקעה אך בסופן בהחלט יש תמורה טובה. אם ישנו רצון לראות תוצאות במהירות ומעט משאבים בחירת ביטויי החיפוש בעלות כמות החיפושים הנמוכה ורמת התחרות הנמוכה (קרויים גם ביטויי זנב ארוך) תהיה יותר נכונה.
במקום האחרון – כמות חיפושים נמוכה ותחרות גבוהה. אלו ביטויי פח אשפה. כאן אין צורך לפרט יותר מידי, כל אדם בעל היגיון בסיסי יודע שלא כדאי יהיה להשקיע על ביטוי כזה.

כלים שאפשר להיעזר בהם בכדי לבצע מחקר מילות מפתח

כלי מתכנן מילות המפתח של גוגל

מדובר על כלי שניתן בחינם אך מציג מידע חלקי בלבד.

ניתן לקבל על כל ביטוי נתונים על כמות החיפושים החודשית עליו ועל מידת התחרות. כמות החיפושים החודשית תוצג בטווחים של 0-10, 10-100, 100-1000 וכו'. זוהי אינדיקציה לא רעה להבנה על כמות החיפושים החודשית על אותו ביטוי חיפוש אך זהו עדיין לא מספר מדויק. התחרות ניתנת לפי אחד מ3 רמות – נמוכה, בינונית וגבוהה. גם כאן זוהי אינדיקציה ראשונית טובה לתחרות על הביטוי אך לא יכולה לעזור בהחלטה איזה מילת מפתח לשבץ בטקסט ובדפי האתר. במקרים פשוטים יחסית מתכנן מילות המפתח של גוגל בהחלט יכול לספק את הסחורה אך במצבים יותר מורכבים, לדוגמא מצב בו אנו מתלבטים בין 3 ביטויים שונים שכולם מציגים רמת תחרות נמוכה ו100-1000 חיפושים לחודש, לא תהיה לנו את היכולת לברור איזה מהם הוא יותר כדאי. ולכן, בשביל מקרים קצת פחות פשוטים כמו זה שמוצג כאן יהיה צרוך בכלים מתקדמים יותר. בנוסף לכך הכלי גם מציע אפשרות לחיפוש מילות מפתח נוספות להרחבת המחקר. אם נזין אילו בין ביטויי חיפוש אחד לשלושה שחשבנו עליהם כרעיון התחלתי למחקר הוא יוכל לתת לנו ביטויים נוספים שעליהם יהיה לנו כדאי לקדם את האתר שלנו.

בכדי להגיע אל הכלי הזה ניתן לבצע חיפוש על הביטוי "כלי מילות המפתח של גוגל" וללחוץ על התוצאה הראשונה שתקבלו.

כלים בתשלום

ישנם לא מעט כלים לקידום אתרים שציגו את כמות החיפושים החודשית המדוייקת וגם הערכה טובה יותר לרמת התחרות על הביטויים. כלים כדוגמאת זפו, שפופולרי מאוד בארץ, keywordtool או mangools יוכלו לתת מידע מקיף הרבה יותר ממתכנן מילות המפתח של גוגל ויכללו גם ביטויי מפתח נוספים שקשורים לזה שהוזנו ובכך יעזור להיחשף לרעיונות וביטויים נוספים.

לקוחות ממליצים

כפיר בנה עבורי אתר וכיום גם מקדם אותו, ואני יכול לומר בלב שלם שעשיתי בחירה נכונה! האתר נראה מעולה וכפיר קשוב מאוד ויש לו תשובה לכל שאלה או בקשה. פשוט מומחה!

אורן נפתלי

כפיר עזר לי מאוד לקדם את האפליקציה שלי! בתור מישהו שלא מבין יותר מידי בקידום כפיר הנחה והסביר לי על כל דבר שרק שאלתי ונתן שירות מעולה. איתו אני יודע שיש על מי לסמוך ושהעבודה מתבצעת על הצד הטוב ביותר.

רז ווסרסטיין

פניתי לכפיר על מנת לתת דחיפה לעסק הקטן שלי. כפיר ניגש לעניין במקצועיות, עזר לי לכוון את התכנים באתר, להוסיף מה שלדעתו היה חסר ולהוסיף עוד למה שהיה טוב. היה זמין כשהייתי צריכה והמחירים לגמרי תואמים לשוק.

rinat pardo belinco

לפני כמה שנים פתחתי עסק להסעות במיניבוס ברחבי הארץ. כפיר בנה לי אתר מרשים מאוד וגם קידם אותו למקומות הראשונים בגוגל בכל הביטויים הראשיים, וכיום הוא מקור העיקרי ללקוחות שלי. בלעדיו העסק לא היה אותו דבר. תודה כפיר!

avi naftali

שמחה שבחרתי בך כפיר, לביצוע אופטימיזציה של האתר החדש שלי. פעלת ביסודיות והוספת בנדיבותך הדרכות והסברים שמסייעים לי גם כעת.
אתה איש מקצוע רציני, יסודי, בעל ידע רב ומאד מחוייב ומסור ואני ממליצה בחום על השירות שלך. תודה!

מוזמנים להתרשם מכל חוות הדעת עליי כמקדם אתרים מומלץ

אם אהבתם את התוכן אשמח אם תוכלו לפרגן בביקורת חיובית בכרטיס שלי בגוגל

מתעניין בבנייה או בקידום אתר ? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נוכל לקחת את העסק שלך כמה צעדים קדימה.